LFD NCSE audio hifi versterker

(R)Evolutie in de High-End Wereld!

Het verhaal achter de LFD “Gold Signature” versterkers

Een grensoverschrijdend project

Waarom zo bitter weinig audio versterkers, ooit gebouwd, echt natuurgetrouw klinken?
Doodgewoon omdat, voor zover we kunnen nagaan in onze 45 jarige bestaan, geen enkele ontwerper/fabrikant ooit heeft rekening gehouden met het hoorbaar negatief effect van storende resonanties in hun ontwerpen.

We nemen als basis de LFD Integrated LE V en LFD NCSE I of II (UK), twee van de meest muzikale versterkers ooit gebouwd (Class A Stereophile). Deze werden verder onder handen genomen door Dr Volker Bajorat (D), waarschijnlijk de meest getalenteerde High-End designer ter wereld. Vervolgens zijn de getunede versies nu door ons in de handel gebracht onder de benaming ”Gold Signature”.

Gezien de sterk verbeterde homogeniteit, natuurgetrouwheid, detaillering, bas, midden en hoog weergave, kunnen we hier terecht spreken van een openbaring en dit voor een (gezien de nooit- voorheen- gehoorde- muziekweergave) onwaarschijnlijk lage prijs!

LFD Audio Gold Signature New Soundcenter

Voorgeschiedenis

30 jaar geleden werd LFD opgestart als spin-off van de universiteit van Essex: Professor Malcolm Omar Hawksford (een persoonlijkheid en expert op gebied van audio, die in zijn zeer interessante artikels en lezingen diep ingaat op techniek, als op aspecten die niet meetbaar zijn maar wel door ons gehoor worden waargenomen) samen met Dr.Richard Bews (misschien wel zijn meest briljante student). Van bij de start blijken de in de handel gebrachte producten te kunnen rekenen op een meer dan gewone belangstelling en diegenen die zich de moeite getroosten om deze producten gehoormatig te vergelijken met vele malen duurdere concurrenten uit binnen en buitenland stellen vast dat LFD een zelden gehoord natuurlijk en muzikaal geluidsbeeld weergeeft voor een betaalbare prijs. Er zijn zelfs muzikanten en fervente muziekliefhebbers die zo goed als alle topklasse versterkers beluisterd hebben en uiteindelijk allemaal kiezen voor LFD! Naast drie types van geïntegreerde versterkers, drie voor en eindversterkers, drie phono versterkers en twee D/A converters, fabriceerde Richard Bews eveneens interlinks en luidsprekerkabels.

De onverbiddelijke bestsellers zijn uiteindelijk de Integrated LE’s ( I,II,III,IV,V en Silver Signature) en de NCSE (I,II). Uiteindelijk is daar nu, dank zij onze relaties in oa Duitsland, de sprakeloos makende “Gold Signature“ series uit voort gekomen. Een nieuwe wereld is, ook voor ons, opengegaan. Sound Center (B) als bruggenbouwer tussen LFD (UK) en (D) of 2 X 30 jaar ervaring aan de top en met een Belg(sken) als coördinator en exclusieve verdeler.

Al diegenen die deze versterkers reeds beluisterd hebben zijn verbaasd, wild enthousiast, krijgen kippenvel, zijn tot tranen toe bewogen, kunnen niet geloven wat ze horen…kortom iedereen wil ze hebben. Goede luidsprekers worden superluidsprekers met deze versterkers: het spectrum wordt zowel naar boven als naar onder uitgebreid (met een uniek gecontroleerde laagweergave daar bovenop). Het holografisch drie dimensionaal beeld dat wordt neergezet is gewoon spectaculair. De artiesten zitten gewoon in de luisterruimte, je hoort ze ademen, geen enkele nuance gaat verloren.

Van detail gesproken, je hoort eindelijk alles wat er op een CD of LP staat!