Soundcenter Ninove Belgium Audio Hifi

High-End
Musical Reality

Nergens zul je meer natuurlijke en muzikale muziekreproductie horen dan bij
Sound Center

U hoort muziek nergens beter:

  1. Van om het even welke muziekdrager;
  2. Met om het even welke muziekinstallatie;
  3. Met om het even welk budget.

Drie punten om te overwegen, vindt u ook niet?

Jaren van uitproberen, onderzoeken, testen en luisteren naar hifi combinaties van de meest uiteenlopende fabrikanten – van de meest betaalbare tot de meest dure – geeft ons de ervaring en stelt ons in staat een aantal hifi mythes te ontkrachten.

De eerste mythe is: “hoe duurder, hoe beter”.
Eigenlijk kunnen we stellen dat het omgekeerde meestal waar is. Het is niet omdat je een esthetisch mooi en letterlijk zware en dure versterker in huis hebt gehaald, dat deze ook gegarandeerd een goede sound geeft.

Andere mythes zoals: “hoe meer speaker in de luidsprekerbox” of “hoe duurder de boxen, hoe beter ze klinken” zijn eveneens totaal onjuist.

Onthoud altijd dat de merknaam of het design van een apparaat geen garantie zijn voor een goede geluidsweergave. Teleurstellingen op dit vlak zijn helaas wijdverspreid! Meer nog … De ‘grote’ namen en labels produceren niet noodzakelijkerwijze de meest muzikale apparatuur. Veel van hun ontwerpbudget gaat uit naar het maken van reclame, invoerders, dealernetwerken en het esthetische design van het ontwerp. Dit budget kan bijgevolg niet meer in de geluidsweergave worden geïnvesteerd.

Specialistische vakbladen hebben meestal gemeenschappelijke belangen met de fabrikanten. Een fabrikant die een vakblad rijkelijk sponsort zal niet worden ‘afgekraakt’ en zal sneller ‘goede punten’ scoren. Reviews zijn er dikwijls op gericht de verkoop van een bepaald apparaat aan te zwengelen, eerder dan een eerlijke beschrijving van de geluidsweergave neer te zetten. Vergeet dit niet bij het verzamelen van informatie over bepaalde toestellen.

Veel tijd die u spendeert aan het lezen van reviews kan u beteren spenderen aan het beluisteren van apparatuur en aan het vergelijken van verschillende audio sets door middel van luistersessies met uw eigen muziek … Uiteraard is Sound Center hiervoor de Place To Be. U bent altijd, geheel vrijblijvend welkom. Wij zullen u in alle eerlijkheid adviseren.

In het verleden organiseerden we luistersessies waarbij (veel te dure) versterkers van €20.000 tot €60.000 werden vergelen met de door ons geprezen LFD versterkers, die slechts tussen de €3000 en €5000 kosten. Een blinde test wees steevast de LFD als ‘de betere’ aan.

(Zonder dat we dit willen claimen, maar toch, … Zou het kunnen dat Sound Center in Ninove de Hifi Shop geworden is waarbij u Het Beste Geluid Ter Wereld kunt aanschouwen?)

Kom Langs voor een luistersessie en aanschouw
High-End Musical Reality
volledig zelf!