Citaten van klanten en bezoekers

Dag Raf,

Reeds weer een tijdje geleden dat ik bij jou ben langs geweest. Ben nog steeds zeer tevreden, mijn installatie is ondertussen ingespeeld, en ik vind hem nog steeds subliem. Dacht toch eens een berichtje te sturen, misschien vraag je je ook wel af ‘hoe hij het stelt’. Wel, zeer goed, ben blij bij jou te zijn langs geweest, en daar mijn keuze te hebben vastgelegd. Tot ziens!

Luc


HeyRaf,ik heb net mijn LFD LE VI Silver Signature aangesloten op mijn gemodificeerde ELAC’s

en luister bij een goed biertje naar Melanie De Biasio.

Mijn luisterervaring kan ik in één woord samen vatten: WAAAAAAAUW!!!!!

Nog nooit zoiets gehoord ! En dan heb ik voorlopig nog de oude speakerkabels aangesloten

ipv de “Triple Whites”,dat belooft!

Thanks voor de fenomenale adviezen en alle moeite.

 

Stefan


Beste Raf,

Hierbij mijn feedback na test thuis, en vraag ivm luidsprekers onderstaand (sorry, wat lange mail).

De LFD test gisteren bleek geen audio upgrade, maar een life upgrade, dank!

In soundcenter viel me vooral de soundstage op. Het geluid was totaal niet boxed; alles was prima als op een podium denkbeeldig te lokaliseren, zowel in stereo als in diepte. Daarom ben ‘k letterlijk tussen en achter de luidsprekers gaan luisteren. Zat daar misschien een centrale luidspreker verdoken? Het lokaliseren van de instrumenten heeft zijn sweet spot, en die bleek met de LFD gisteren haarscherp in een imagnaire multidimensionale ruimte.

(eventueel):

Ik was benieuwd of hier iets hoorbaar zou zijn met mijn 25 jaar oude 200€ luidsprekers. De geluidskwaliteit is zelfs in die setting al een fenomenale upgrade. Gedaan dus met muzikale eenpansgerechten!

Zelfs mijn vriendin was sterk onder de indruk en zat 5u mee te luisteren (de eerste keer in 15 jaar ;-)). “I must admit I didn’t expect this” en “whoops, we forgot the kids, they probably are watching tv already for hours”  zegt wellicht voldoende.

We hebben er alles naar gesmeten. Jazz (Günter Adler’s Meta 005 en Bill Frisell’s Valentine waren kers op de taart), de hele Sacre, cello suites, The War On Drugs (van een living concert gesproken!), Costello, Carla Bruni, Leonard Cohen (waar komt dat zalige diepe timbre plots vandaan?!), Jeff Buckley, etc. FENOMENAAL. Ook enkele oude techno platen, maar die werden meteen afgestraft, te schel en mager.

 Terug naar de sound stage en het lokaliseren in een multidimensionale ruimte.

Dit komt er nog niet uit, maar verwacht ‘k ook niet van de huidige Wharfedale Modus five (DAC was Hugo2, dus daar mag het niet aan liggen).


Dag Raf,
Reeds weer een tijdje geleden dat ik bij jou ben langs geweest. Ben nog steeds zeer tevreden, mijn installatie is ondertussen ingespeeld, en ik vind hem nog steeds subliem. Dacht toch eens een berichtje te sturen, misschien vraag je je ook wel af ‘hoe hij het stelt’. Wel, zeer goed, ben blij bij jou te zijn langs geweest, en daar mijn keuze te hebben vastgelegd. Tot ziens!


Beste Raf

ik heb enkele maanden geleden , als upgrade voor mijn LFD IV sig., een LFD V Gold signature aangekocht en ik ben echt onder de indruk ! mijn LFD IV was al een mooie versterker die  sterk presteerde op het vlak van muzikaliteit en correcte weergave van hoog tot laag, maar dit is nog een ander beestje, echt verbluffend.  Deze Gold versie is perfect in combinatie met mijn hoogrendementsluidsprekers. Dit is de audio-verzuchting voorbij ; zuivere , realistische muziekweergave.  een verademing na jaren van varia in buizen en transistoren.  Bedankt voor het goede advies !

Peter


Beste Raf,

De testweken met de LFD LE III Silver signature  zitten erop en de verwondering blijft groeien. De kombinatie  met  mijn oude Thorens  TD 125 MKII platendraaier en  met  Seas 25TV-EM midwoofers + Seas H-087 Cloth dome tweeters   uitgeruste klankasten  en Castle monitors klinken als nooit tevoren. Dit om te bevestigen dat de LFD technologie het beste uit oudere klankasten kan halen. Het spreekt voor zich dat de CD speler een  onmisbare component is en de kwaliteitsvolle opnames een  life ervaring  garanderen. Ik heb de afgelopen 45 jaar verschillende merken  van versterkers  gebruikt,  maar geen van allen die  in de buurt komt van wat de LFD  met zijn eenvoudige recht toe recht aan bediening  op een gehoor veilige manier  kan presteren. Dit laatste is niet onbelangrijk  als je tinnitus  hebt.

Life concerten hoeven voor ons  niet meer, LFD bespaart ons de rit tickets en  hoor problemen .

Hartelijk dank  voor de uren  in je auditorium waar de waarheid geen geweld wordt aangedaan.

Met vriendelijk groeten,

G. Van Nerom


Beste Raf,

 Vele jaren terug hebben wij elkaar diverse malen ontmoet tijdens muziekweergave concerten en audio shows. Nooit had ik gedacht je recent opnieuw te ontmoeten…..om uiteindelijk een 40 jaar oude droom te kunnen realiseren en concretiseren.

Audiofiel zijnde heb ik, zoals iedereen, met het doel mijn stereo installatie te verbeteren, vruchteloos nieuw en occasie materiaal aangekocht en verkocht, soms was het “iets”beter, soms slechter maar altijd een beetje ontgoocheld van het resultaat. En dan opnieuw goesting krijgen om te veranderen…..eindeloos.

Ik heb véél nieuw materiaal aangekocht en weer verkocht,o.a.: Quad, Krell, VTL, Mc-Intosh, Audio Research, Spectral, Pass enz….in combinatie met vele soorten luidsprekers, Isodynamische, electro statische, enz….

Welteverstaan, zin hebben om te veranderen en alles te kunnen uitproberen maakt deel uit van deze toch wel enigszins gekke hobby.

Uiteindelijk heb je mij kunnen overhalen van toch eens naar een LFD versterker te luisteren en wat ben ik blij eindelijk het verkeerde platgetreden oude pad verlaten te hebben.

Ik ben steeds aangetrokken geweest door een realistische weergave, een juist timbre en niet opgeblazen, levensecht, ademhalend, snel, instrumenten moeten levensecht klinken, razendsnel reagerend zonder agressiviteit, zonder sluier, korte correcte en gecontroleerde basweergave, detaillering ,zowel in luide, als stille passages en uitstervende geluiden.

Maar hier analyseert men niet meer, men luistert en geniet!

Ik heb dit geluk gevonden dankzij de Magische versterker LFD NCSE II in combinatie met moeilijk te sturen panelen!

En…ongelooflijk maar waar, ik kan eindelijk opwaarderen zonder noemenswaardig waardeverlies !

Ik herontdek momenteel mijn zeer uitgebreide CD collectie evenals mijn tuner en mijn opgeslagen muziek.

Dank U wel Raf.

Met genegen groeten,
René


Beste Raf,

De wonderen zijn duidelijk de wereld nog niet uit: De door Volker Bajorat in goud gesigneerde LFD vinyl-voorversterker is echt onwaarschijnlijk goed. Dynamischer, harmonischer … Instrumenten krijgen meer ruimte, diepere bas, meer detail, meer klankkleur, heerlijk ‘live’ gevoel. Het is een gigantisch verschil met de ‘gewone’ LFD. Zeker 30% winst om uw woorden te gebruiken. Amai … Ik kan haast niet wachten dat Volker ook eens de LFD LE V onder handen neemt. Muziek luisteren is zo aangenaam aan het worden dat je bijna niet meer buiten wil komen.

Groeten,
Raven


Beste Raf,

LFD Integrated LE V en Fischer & Fischer SN 70 RP met succes geplaatst.

De muziekweergave is nu reeds beter dan ik wat ik had voorheen.

Klinkt vol en heel natuurlijk, zo mooi, nu reeds, ben benieuwd wat het resultaat zal zijn na de inspeelperiode!

Bedankt voor alles.

Beste groeten,

Bart en Els


Beste Raf

Bij deze wil ik je nog eens persoonlijk bedanken voor je begrip en goede raad. Je hebt volkomen gelijk de LFD versterker speelt subliem op alle vlakken. SUPER . Ik hoop er jaren van te kunnen genieten van deze superieure klankkwaliteit.

Tot een volgende keer

Gunther


Beste Raf,

Na het beluisteren van de vernieuwde installatie gedurende twee weken is de upgrade onbeschrijfelijk.

De LFD III silver signature versterker was 10 jaar geleden al een “amplifier that blows me away”.

Met de nieuwe LFD V Golden signature is de muzikaliteit fenomenaal.

De LFD versterkers moeten het niet hebben van het flashy uiterlijk met veel toeters en bellen.

Deze versterkers worden met de hand gebouwd door de Engelse Dr. Bews zelf in de UK Essex en door het selecteren van ieder component met de hoogste kwaliteit horen we het verschil met het gebruik van de vernieuwde componenten aan de ingangstrap.

Deze versterker ademt ruimte en is heel open, transparant en het timbre of de harmonischen worden correct weergegeven. Luistermoeheid treedt hier zeker niet op. Vroeger heb ik veel audio versterkers gehoord uit de topklasse met de gekende ronkende namen tijdens High-End beurzen die wel tot het 10-voudige kosten en die kunnen nog altijd niet tippen aan de LFD audio versterkers.

De bijkomende aanpassingen door de Duitser Dr. Volker geven nog een extra dimensie aan de muzikaliteit. Het is de naam Golden Signature waardig.

Waar het om draait, is de muziek weergeven zoals het hoort zonder franjes alsof men er live bij is. Klassiek, jazz of pop, men kan er uren naar luisteren en steeds weer opnieuw ontdekken we nieuwe details in de opnames.

Jullie behoren alle drie, Dr. Bews, Dr. Volker en U Raf, tot de Topklasse in de High End Audio. Geen wonder dat er lange wachtlijsten zijn in de VS en andere plaatsen om een LFD versterker te kunnen aanschaffen.

Nogmaals bedankt Raf, voor de vele uren uitleg en het beluisteren van de muziek.

Muzikale groeten,
Wauter.

————————–

Beste Raf,
Ik heb mijn rack moeten verplaatsen wegens de nieuwe luidsprekerkabels en was daar een tijdje zoet mee. Een CD in de lade (de nieuwste van Diana Krall: Turn up the quiet), op mijn VORIGE installatie een doordeweekse geluidsvulling zonder veel hoogtepunten. NU wordt je gewoon meegezogen in het verhaal, of je wil of niet, je hoort de kanteling en wending van haar hoofd ( afstand lippen/microfoon groter of korter), je hoort zelfs haar speekseldraadjes knakken (ik zal volgende keer Diana meebrengen).
Stereo bestaat niet meer, dit is gewoon kamervullend. Je krijgt een live huiskameroptreden in de allerbeste omstandigheden. Zoals je zei: elke CD is opnieuw een ontdekking en zoals je ook zei: met een lager volume, de handrem staat af. Dan moet alles nog ingespeeld worden, versterker, AC-kabels en luidsprekerkabels. Buitenaards, wat een geluid!!!

—– Original Message —–
From: “Tony Devitt” <tdevitt@clear.net.nz>
To: “Sound Center Ninove” <info@soundcenter.be>; <info@thoeress.com>
Sent: Sunday, June 15, 2014 12:03 PM
Subject: Re: 300B Monoblocks

> Wow!!!
> Tony Devitt

—– Original Message —–
From: Tim Van Gijsegem
To: Sound Center Ninove
Sent: Monday, April 21, 2014 8:29 PM
Subject: Voor op je website..

Beste Raf

Allereerst nogmaals bedankt voor de service van deze week, dat ik de spullen vrijblijvend thuis mocht uittesten en jou bovendien op elk tijdstip mocht storen voor eender welke vraag. Bij jou is klant koning, zoveel is duidelijk.

Nog even mijn bevindingen, een ander kan er misschien ook iets aan hebben.

Na 3 jaar gespeeld te hebben met de Harbeth P3ESR wou ik de stap maken naar een monitor (of compacte vloerstaander) van een iets volwassener kaliber.
Mooie luidspreker de P3ESR, maar met beperkingen. Maar afgesproken dan om eens te komen luisteren naar de grotere Harbeths. Monitor 30, 30.1, Compact 7ES3, Super HL5, maar in deze prijsklasse had je natuurlijk meer staan, en het zou dan ook onverstandig zijn om niet alle opties te overwegen.
Verschillende modellen en merken passeren de revue, maar je stapt natuurlijk niet zomaar van dat ‘Harbeth geluid’ vanaf, al was er toch iets dat twijfel bracht, namelijk de 400 serie van Elac. Nieuwe serie, en mij, tot op dat punt, onbekend.

Het was geen enkel probleem voor jou om een paar modellen eens een dagje thuis te beluisteren, super. De monitor 30 van Harbeth en de BS 403 mochten het bij me thuis eens proberen.

Thuis wordt het ook een stuk evidenter om verschillen waar te nemen, en de keuze was snel gemaakt. Na een uurtje zaten de Harbeths terug in de doos.
De Harbeths blijven een goede luidspreker, anders speel je er geen 3 jaar mee. Ze spreken vooral enorm aan vanwege hun ‘natuurlijk geluid’, de Elac brengt dit in mijn mening naar een hoger niveau.

Het natuurlijke middengebied blijft intact, vol, maar met zowaar nog minder kleuring, het hoog is verfijnder zonder enige vorm van scherpte, en het laag is droger en loopt dieper door, en ze klinken nog eens in balans ook.
Indien de opname het toelaat klinken ze ook ruimtelijker, en het stereo beeld blijft mooi intact over een ruime oppervlakte.. Ze hebben ook meer dynamische capaciteiten, het geluid wordt op geen enkel moment een brei. En ze houden hun balans, stil of luid, wat zeker belangrijk is.
En bovendien zijn ze niet groter in formaat dan de P3ESR, waar de monitor 30 (en de nog grotere modellen van Harbeth) toch wel logger zijn.

Dit is trouwens de eerste speaker waar ik geen nood had om te prutsen met een signaalprocessor om de balans goed te krijgen. Ik kijk er naar uit om ze in huis te hebben!

Mvg

Tim

—– Original Message —–
From: fc003037
To: info@soundcenter.be
Sent: Tuesday, January 07, 2014 8:08 PM
Subject: een muzikaal parcours

Dag Raf,

Zoals beloofd een getuigenis voor je site… Mijn audioverhaal herbegon verleden jaar bij de aanschaf van luidsprekerkabel voor mijn Dali speakers. Ik kende je zaak al langer en vroeg of je toevallig iets aan te raden had met een wooow-effect, zonder dat het uitzonderlijk duur is. Ik had niet de bedoeling om iets te kopen, buiten kabel.

Dit was mijn eerste kennismaking met LFD versterkers. Eigenlijk was ik nog niet aan een upgrade toe van mijn Cambridge versterker + Dali luidsprekers. Het was bovendien mijn vooropgesteld budget niet. Blijkbaar had ik nog niet gevonden wat ik zocht qua geluidsweergave, want de “goesting” naar fijner bleef in mijn geest ronddwalen. Ik had bij louter toeval een koper voor mijn Dali’s, …

Dan volgde een uitgebreide leestocht op internet, … Tannoy speakers bleken een buitengewoon goede keuze voor de prijsklasse. Warm geluid, aan bass ontbreekt het niet.

Upgrade 1 was bijna een feit. Even luisteren, en ja dat was al een stap in de goede richting. De Tannoy DC6t SE stond iets later in mn living. Ik kwam ooit binnen voor kabel en wat later ga je buiten met speakers én kabel.

Te veel lezen doet een mens enkel maar nieuwsgieriger worden naar “wat is meer” en “wat klinkt beter voor mij” en “wat krijg ik meer voor iets of wat meer budget”….

Upgrade 2 was aan het groeien : daar gaan we dan, “volle petrol” versterkers vergelijken. Je praatte over Creek, over Naim maar je enthousiasme voor LFD verplichtte me bijna om er één mee naar huis te nemen.. Naim en Creek zijn zeer mooi klinkende toestellen, maar de LFD heeft “the touch”. Ook mijn vriendin (geen verzotte muziekliefhebber, maar kan zeker muziek appreciëren) vond de LFD de betere keuze.

Upgrade 2 was geboren: de LFD Mk IV, dit eenvoudig versterkertje is verbluffend goed, mijn keuze stond bijna vast. Een laatste luistersessie : resultaat : de LFD IV was de winnaar.

En nadien? Het spelen ging verder. De leestocht ook. Harbeth trekt mijn aandacht. Weer een andere klasse. Gecombineerd met een LFD IV signature. Weer een wooow-effect. Ja, ik weet het ik ben een droomklant.

Upgrade 3 kwam onverhoopt, kado van mevrouw, je krijgt hem, die LFD IV Signature. 10 minuten later stond ik wederom in Ninove. Gewoon inruilen, no more no less. En dan? Het spelen ging opnieuw verder. De leestocht ook. Te veel praten met een andere liefhebber is financieel ongezond, zo zal blijken.
Harbeth vergeleken met iets nieuws dat je wel de moeite vond om te aanhoren : de sony SS serie, Bookshelf model maar ik was meteen onder de indruk. Diezelfde dag was er uiteraard meer, van Duitse makelij: de Elac 400 serie, een vloerstaander. Zoals altijd : geen enkel probleem om van deze lekkernij bij jou te proeven. Koffie is niet nodig, enkel wat CD’s. Een uur is vlug voorbij. Een keuze vlug gemaakt, althans bij mij. Dat is zowat wat ik zoek. Nog wat lovende reviews gelezen, nog wat geluisterd. Nu wacht ik nog op één ding : ze uit de dozen halen met de bijgeleverde handschoenen,….. en achterover leunen in mn luisterzetel. Tot hier upgrade 4.

Ik las nu een langere pauze in tot de volgende upgrade. Ninove is spijtig genoeg maar 5 minuten met de wagen.

Tot binnenkort !

Een inwoner van Denderhoutem met gelukzalige oren.

—– Original Message —–
From: P Kestens
To: info@soundcenter.be
Sent: Monday, December 30, 2013 4:06 PM
Subject: Ik wou mijn tuner veranderen …

Beste Raf,
De eerste grote verrassing voor mij was dat je me vier jaar na mijn eerste aankoop bij jou (LFD Silver Signature versterker) meteen herkende wanneer ik je vroeg welke tuner ik moest aansluiten op mijn versterker. (Dat is uiteindelijk Creek, Destiny 2 geworden)
De tweede verrassing was dat je me vroeg om mijn “oude” versterker te verkopen en over te stappen op LFD Integrated LE Mark IV.

Ik was heel tevreden van mijn LFD Silver Signature , maar eenmaal ik de nieuwe gehoord had, ja, dan werd het echt moeilijk om je zeer aantrekkelijk aanbod af te slaan.
Het verschil tussen LFD Silver Signature en de Mark IV is echt héél groot. Deze laatste klinkt echt veel opener, nog helderder, en heeft vooral veel meer diepte dan de Silver Signature. Of anders gezegd, de geluidsruimte die de Mark IV creëert is veel groter dan bij de vorige versterker en dat is onmiddellijk hoorbaar bij het beluisteren. De projectie in de ruimte is zeer, zeer goed, al heeft dit ook te maken met de speakers. Mijn speakers zijn ong 24 jaar oud (JM Lab 706 Opale) maar presteren gewoonweg fantastisch met deze versterker. Bij het beluisteren thuis had ik echt voor de eerste keer de indruk dat ze met deze versterker eindelijk op het niveau konden presteren dat er van kon verwacht worden. Dat had ik echt nog nooit meegemaakt. Hij geeft vooral zeer goed verstaanbare, mooie, haarzuiver gearticuleerde bassen zonder daarbij schraal of schel te worden in het midden en de discant. Dikwijls hoor je dit enkel en alleen in de concertzaal, maar nu krijg ik dat ook thuis te horen. Dat is gewoon zalig.

Een andere ervaring is dat ik nu precies (eindelijk na zoveel jaren) midden in het geluid kan zitten; het komt natuurlijk vooraan op je af, maar toch is er nog een factor die een zekere vulling geeft alsof je er midden in zit, precies zoals in de goede concertzalen.

Maw, ik ben heel tevreden en supercontent dat ik de overstap van LFD Silver Signature naar LFD Integrated LE Mark IV gedaan heb.

Beste groeten en tot ….

P Kestens

—– Original Message —–
From: Mike Rosenberg
To: Sound Center Ninove
Sent: Friday, August 23, 2013 7:32 PM
Subject: Re: Fw: LFD

Beste Raf,

Allereerst bedankt weer voor de hartelijke ontvangst!

Na het aansluiten van de versterker, zonder te luisteren het eerste half uur, viel mijn mond bijna open van wat ik hoorde…
Wat een ongelooflijk verschil met de LE III is dit, zijn geld dubbel en dwars waard!

Vriendelijke groet uit Amsterdam!
Mike Rosenberg

“Deze set (van minder dan 10.000 €) klinkt beter dan een set die ik recent beluisterd heb van 250.000 €”

“Deze luidsprekers zijn verdomd beter dan mijn recent aangekochte luidsprekers van 25.000 € (na beluistering van onze “Clockwork” luidsprekers van 1.500 €)

“Waar is de subwoofer”?

“Dit heb ik nog nooit gehoord” (van ontelbare klanten hebben we dit gehoord)

“Veruit de beste prijs-kwaliteitsverhouding ooit”

—– Original Message —–
From: chris schotte
To: info@soundcenter.be
Sent: Sunday, June 16, 2013 4:43 PM
Subject: feedback
Beste Raf,
Zoals beloofd enige feedback over de aankoop van vrijdag laatstleden.
De combinatie van de LFD versterker met de Quadrals Rondo is een echte openbaring! Ik ben heel mijn CD verzameling opnieuw aan het beluisteren en hoor details die ik nog niet eerder gehoord heb … tenminste van de cd’s die op een behoorlijk audiofiel niveau
opgenomen zijn… Veel CD’s (o.m. Yes J) blijven beluisterbaar, maar een aantal opnames worden naar een onwaarschijnlijk niveau van schoonheid getild! Zeker de klassieke opnames worden prachtig en meerlagig weerggeven; orgelwerken van Bach –lang niet meer beluisterd – worden met een levendigheid en de juiste mooie complexiteit weergegeven.
Het uitzicht – het oog mag ook wat is cool: de LFD versterker met de marmeren front vind ik prachtig en de Quadrals met de stands zijn mmmm. Deze “kleine” luidsprekers verbazen me elke keer weer door hun grootse klank: zeer heldere weergave, details die naar voren springen: de ademhaling van de zanger, de aanslag van een plectrum: de muziek wordt als het ware levend en ruimtevullend gepresenteerd. Ik druk het niet goed uit, maar ik neem aan dat je snapt wat ik bedoel.
Ik las in onderstaand review dat bij de speakers foam-pads meegeleverd worden, die gebruikt kunnen worden om wat aanpassingen aan het bas-niveau te maken. Kan je aub eens nakijken of dit kan kloppen: in de verpakking zaten er geen pads noch handleiding?
Ook wil ik je graag melden dat mijn vader best tevreden lijkt met het Heco speakers setje (zijn grotere Jamo’s zijn naar de zolder verhuisd…).
Ik heb zaterdagmorgen de overschrijvingen uitgevoerd en hoop dat dit eerstdaags bij je terechtkomt.
Dank voor de vriendelijke ontvangst vrijdag en voor alle adviezen,
Vriendelijke groeten,
Chris

—– Original Message —–
From: Ludwig P
To: info@soundcenter.be
Sent: Saturday, December 29, 2012 2:10 PM
Subject: betaling uitgevoerd en succesvolle ingebruikname

Beste Raf,
Ik heb het saldo van 500 € overgeschreven via Argenta PC banking. Met bankverkeer tussen verschillende banken kan het mss wel een paar dagen duren voor het effectief op je rekening staat.
Dit is een uitgave die ik met plezier betaal: het is zijn geld dubbel en dik waard. Het is puur luisterplezier en – genot dat ik heb gekocht !
De set speelt inderdaad – zoals verwacht – geweldig. Ik hoor in tegenstelling tot voorheen nu echte muziek spelen: ik hoor alle afzonderlijke instrumenten doorkomen, hoor toonhoogtes, klankkleuren in de stemmen, hoor de ingehoudenheid van passages, dan de uithalen, alles zeer zuiver en met een afgemeten, strakke niet overheersende bas, zoals ik het graag hoor. Klinkt ook zeer natuurlijk, niet “bewerkt”, klinkt alsof je erbij bent en men voor je staat te spelen. De muzikaliteit die je beloofd hebt is er ! De eerste die ik gedraaid heb is Carlos Santana, ik heb hem voorheen nog nooit zo gehoord: de electrische gitaar komt echt tot leven, met op de achtergrond de ingehouden sambadrums,… de muziek neemt je echt mee. Het klinkt met deze set gewoon op een ander, veel hoger niveau dat mij voorheen onbekend was: een openbaring. Ook gesprekken op de radio klinken alsof je er zelf bijzit in de studio, de stemmen komen echt live door, zo natuurlijk klinkend.
De tuner, zelfs met de basis indoorantenne, overtreft zelfs veruit de CD kwaliteit die ik haalde met mijn vroegere set die me bijna 25 jaar geleden toen al een kwart kostte van wat ik nu betaald heb voor een topmerk. Ik denk dat ik voor mijn investering dus zeer veel krijg. Dank voor het advies, zelfs met het eerste vooropgestelde budget van 1000 € had ik al een perfecte set aangeboden gekregen, maar nu heb ik echt de muzikaliteit (of althans voor mijn budget de hoogst haalbare muzikaliteit) die ik wou nadat je me een stukje highend had laten horen.
Tot na Nieuwjaar wanneer ik de Mydac kom ophalen, ook daar verwacht ik nog zeer veel van vlgs de commentaren die ik lees.

Beste groeten,
Ludwig P

—– Original Message —–
From: C.D.
To: ‘Sound Center Ninove’
Sent: Monday, April 02, 2012 9:18 PM
Subject: lang beloofde recensie..

Beste Raf,
Mijn versterker van mijn muziekinstallatie gaf problemen.
Herwig, uitbater van Music House te Oudenaarde (de muziekwinkel waar je bijna alles vindt en waar dat wat je niet vindt voor je gezocht wordt) raadde me aan eens je winkel te bezoeken, want Raf, zijn vriend, had zeer goed klinkende muziekinstallaties.
Eerst eens de website van Soundcenter bezocht: veel merken waar ik nog nooit van gehoord had en op het eerste zicht een website met wat bluf rond allerlei kwaliteiten van de verkochte producten. Enkele websites met vergelijkende studies bezocht met toch wel zeer lovende kritieken over de in Soundcenter verkochte merken. In mei 2011 een bezoekje gepland en niet direct van plan iets te kopen. Het bezoekje liep al vlug uit tot anderhalf uur puur genieten van de muziek en de klank.
En,… het geluid van deLFD-versterker met de creek-componenten was verbluffend. En dan de keuze van de boxen: Harbeth of de Pierre Etienne Leons. Deze laatsten genoten mijn voorkeur en ze waren afgeprijsd wegens toonzaalmodellen, een meevaller.
Daags nadien terug naar Soundcenter en dan met mijn echtgenote, ook zij was versteld van de klank.
En een week later naar huis met een LFD Zero versterker + creek tuner en cd-speler en de vloerboxen van Pierre Etienne Leon Alegria. De oude versterker was gerepareerd en werd nog gebruikt voor de aansturing via de LFD-versterker voor de boxen in de keuken.
De cd-collectie was een herontdekking. Mijn oude cd’s waren van kwaliteit zo anders, zo intenser, zo voller,…
Eind december gaf de oude versterker nu echt de geest. Een andere versterker of een andere LFD? Uiteindelijk de oude LFD-Zero vervangen door de laatste nieuwe LFD-IV Signature (uiteraard na een ‘luistertest’). Naar huis in de auto met gemengde gevoelens: was dat nu wel de moeite om daar zoveel geld aan uit te geven, was die klank nu zo anders?….
Maar die klank is inderdaad immens anders. Waar ik bij de eerste LFD-zero al mijn platen en cd’s herontdekte, dacht ik nu dat ik andere boxen hoorde. Het volume en het muzikaal kleurenpallet is zo verbluffend anders… een echte aanrader en achteraf bekeken echt zijn geld waard.
En sedert de LFD (en Raf van Soundcenter) in mijn leven kwam, luister ik elke avond naar muziek, puur genieten.
Vriendelijke groeten
C.

22 maart 2012
Beste Raf,

Afgelopen vrijdag hadden we afspraak voor een demo. Ik had je daarom verzocht, om de onvolprezen LFD te komen beluisteren. Zelf bezit ik een Onkyo 809 met een 7.1 systeem, een schitterende machine, maar ik wilde graag voor de stereo een (nog) beter geluid.

We beluisterden de LEII op een paar Esoterics, speakers die ik niet meteen tot mijn favorieten reken, maar waarop de muziek toch meer dan behoorlijk klonk. Toen je voor de gein de LFD voor een installatie ruilde die een veelvoud van de LFD kost, hoorden noch ik noch mijn maat een groot verschil. Nochtans kwam de muziek uit een paar reusachtige Elacs die eruit zagen alsof ze ons met hun geluid konden verpletteren. Na een paar uur luisteren naar de oorspronkelijke opstelling vroeg ik: ‘Mag ik hem mee op proef?’ En dat mocht.

Thuis kabelde ik TAPE IN van de LFD aan de front pre-outs van mijn Onkyo. Ik had één paar LFD Spirolinks mee en die gebruikte ik voor de Sony SACD speler, ook van bij SoundCenter uiteraard. Tussen Onkyo en LFD werd het een gewoon kabeltje dat absoluut niet voldeed. Dus belde ik jou en je deed meteen een tweede set Spirolinks op de post. Nerveus en bezweet kreeg ik tenslotte alles op zijn plaats. Voor het beluisteren van de LFD zat er niks in de weg, die had de beste interlinks gekregen die ik me kan permitteren.

Het oranje ledje lichtte op en uit de speakers klonk de kenmerkende ‘plop’. Meteen Jacintha in de speler. De Sony herkende de SACD en een verbluffend helder geluid spoelde onze muziekkamer in. Al mijn speakers zijn Klipsch, als fronts gebruik ik de Icon WF-35 zuilen. Ik weet dat je die ondermaats vindt. En ik weet ook dat je waarschijnlijk gelijk hebt. Maar de LFD perst er alles uit wat ze in huis hebben. Toen ik Jacintha ruilde voor Amy Whinehouse, veranderden de slanke towerspeakers in ware donderbussen. Normaal werden mijn speakers altijd ondersteund door de sub, maar met de LFD was dat plots overbodig. Diepe, snelle bassen, zuiver, niks rommelig of modderig. Er ontstond meteen ook een soundstage die mijn verwachtingen overtrof. Ik luisterde niet naar twee luidsprekers, maar naar de achterwand van de kamer. Het geluid was ruim, dynamisch, gedetailleerd en helder. Na al die jaren overkomt het jou nog altijd, en dus schaam ik me niet om te vertellen dat de tranen me in de ogen schoten.

Sinds zaterdag heb ik zowat alles op de speler gelegd dat muziek mag heten. Als het een degelijke opname is, ‘ontstaat’ het geluid in in de kamer, elke nieuwe cd is weer een verrassing. Maar als de opname ‘plat’ is, krijg je hem ook ‘plat’ geserveerd. De LFD verandert niks. Hij poetst niet op, hij geeft weer wat de speler hem aanbiedt. Dus zijn er cd’s die ademloos maken en andere die teleurstellen. Het zij zo.

Mijn laatste restje aarzeling werd weggenomen door… Marco Borsato. Ik mag hem graag, die gevoelige zanger met de prachtige teksten. Toen ik hem op de speler legde kwam hij met zijn band de kamer in en zong hij alleen voor mij.

Tenslotte wil ik je nog bedanken, Raf. Ik hou al heel lang van muziek, maar sinds die eerste demo en nog meer sinds de aanschaf van de LFD weet ik ook hoe die moet klinken. Ik wens je het eeuwige leven toe, want je moet nog veel mensen hetzelfde schenken.

Met groot respect en waardering,
Eric
(Leuven)

—– Original Message —–
From: Wauter Bulcke
To: soundcenter@telenet.be
Sent: Sunday, March 20, 2011 3:02 PM
Subject: CD player Sony XA5400ES Clockwork

Beste Raf,

Ben onder de indruk van de klankkwaliteit van de CD-player Sony XA5400ES Clockwork. De klassieke instrumenten staan er, piano, harp, cello, viool,…noem maar op, Het is een mooie combinatie met de LFD versterker en de Paradigms Studio 100. Bij bepaalde opnames van CD en SACD zijn de microdetails zo goed weergegeven, dat ik ze voordien nog nooit had gehoord. Een opname van Vivaldi’s Concertos voor luit en gitaar in een kerk zijn zo goed, dat men heel ver weg en heel stilletjes op de achtergrond, bijna niet hoorbaar, af en toe in de lage tonen het verkeer hoort buiten de kerk tijdens de opname. Ongelofelijk. De breedte en diepte (ruimtelijkheid) is er nog niet helemaal maar ik ben zeker dat dit nog zal komen na het verder inspelen.

Original Message —–
From: francisco corbacho
To: Sound Center Ninove
Sent: Thursday, March 10, 2011 6:27 PM
Subject: Re: lfd zero mkiii le silver signature

Hallo,
Ik ben daar vandaag geweest voor de lfd zero mk3 le in black diamond uitvoering,.
zeggen dat ik ben blij met de aankoop is weinig, zelfs met mijn Wharfedale E50, die zijn erg oud en niets bijzonders, merkte ik meteen het verschil, deze versterker is gewoon spectaculair.
-Mijn Musical Fidelity kw500, heeft niet de geringste kans tegen de LFD. De muziek klinkt directe en buitengewone zuiver.
in verband met de eclipses dat we horen, (niet de td712), maar de kleinste, welke model waren ze? de 307 of de 508?
ik ben heel blij met de aankoop ,Ik kan de muziek eindelijk genieten zonder zich te bekommeren over de apparatuur.

met vriendelijk groeten,
en nog eens hartelijk bedankt voor alles.
f. da silva

—– Original Message —–
From: tim gielen
To: info@soundcenter.be
Sent: Wednesday, September 22, 2010 9:14 AM
Subject: RE: Herstelling Lenco/ Bestelling LFD

Dag Raf,

De Lenco is ondertussen goed en wel geïnstalleerd geraakt en loopt fantastisch, sinds zijn wederopstanding speelt hij zo goed als dagelijks
en ontdek ik het ééne juweeltje na het andere in mijn vader zijn collectie.

Nog eens bedankt voor het geweldig geleverde werk aan een prijs uniek in deze branche, je zaak is er één van een uiterst zeldzame soort,
één waarvan ik hoop dat ze nog vele jaren zal meegaan!

Tot rond de feesten voor het ophalen van de LFD, waarvoor ook nog eens dank, en bedankt voor je rondleiding door de apparatuur boven,
het hifi-walhalla bestaat, in ninove nog wel:)

Groeten
Tim

——————————————

Geachte Heer Persoons,

Beste Raf,

Ik heb op 23/12/09 bij jou een LE III Silver Signature gekocht na dit toestel bij jou in de demo-ruimte getest te hebben.
De verwondering was toen al groot, maar vermeerderde nog wanneer ik thuis verder testte.
De zeer diepe weergave van de bassen is echt schitterend, in de hoogte gaat deze versterker ook zonder echt schraal en schel te klinken.
Kortom, hij heeft een fantastisch bereik. Echt een zeer mooie klank zowel op radio als op CD.
Ik hoor nu dingen die ik wist die er zeker waren in de partituur maar die nooit echt hoorbaar waren met mijn oude versterker.
En, ik heb tot nu toe nog altijd het gevoel dat die versterker nog meer kan geven, dat ik nog niet al zijn kunnen gehoord heb.
Je krijgt het zeer aangename gevoel van midden in de klank te zitten, van deel te nemen aan de uitvoering, terwijl de weergave vroeger altijd iets was dat veel minder aansprak, alsof alles in een andere ruimte gebeurde.
En nog het best van allemaal: de instrumenten klinken echt zoals ze moeten klinken.
Een grote concertvleugel is echt weer een concertvleugel, de fluit, klarinet … klinken acht als fluit, klarinet, … Ik kon ze vroeger ook herkennen, maar de schoonheid van de klank van die instrumenten zoals ze nu weergegeven wordt, is echt ongelooflijk.

Kortom, deze versterker is een echte klasbak.

Beste groeten,

Peter Kestens

————————————-

Dag Raf,

De lfd is nog niet ingespeeld, maar het is nu reeds zeker: dit is inderdaad formule 1. Ik had zelf niet gedacht dat dit zo’n groot verschil ging geven. Ik zal ook geen mail schrijven zoals je mij hebt voorgelezen, maar ik sluit mij er wel bij aan. Ook klassieke muziek klinkt ongelooflijk mooi.

Fijn dat ik je heb leren kennen – na 30 jaar ‘hifi zoektocht’, eindelijk rust bij een kenner van formaat!

PS: als je na ‘de versterker der versterkers’ ook nog eens de ‘box der boxen’ tegenkomt, je mag het mij steeds laten weten! – zij het over een paar jaar.

Luc Maes

————————————-

Een 2-tal jaar terug vergeleek ik Focal met zijn gedoodverfde concurrent (u-weet-wel). Ik viel heel snel voor de Beryllium tweeter van de Electra-reeks en maakte definitief de keuze voor een Electra 1027be. Althans… tot mijn oog viel op een 2-hands paar Utopia Diva van Focal (een klasse hoger), recent en met nog 3 jaar garantie. Een dag later waren ze in mijn bezit. Schitterende speakers, helder, fantastische tweeter, rijk basgebied enz… En toch voelde het niet helemaal goed. Ik stuurde ze aan met een Quad 34/606 combinatie, nu niet meteen een versterker die je zomaar kunt negeren.
Een jaar later kreeg ik het behoorlijk benauwd. Ik kreeg een nieuwe leasewagen met een bovengemiddelde audio installatie. Transparantie ten top, en een fantastische diepte en stereobeeld. Dat miste ik thuis. Dus begon de zoektocht naar een nieuwe versterker.
Puur toevallig viel mijn oog op een kleine advertentie in een toonaangevende audio website: “de beste geïntegreerde versterker ter wereld”. Er wordt wel meer nonsens verkocht op internet, maar ik was nieuwsgierig naar wie die onzin uitkraamde. Zo kwam ik op de website van Sound Center uit Ninove. Niet meteen een toonbeeld van hoe een website er moest uitzien, maar ik was geïntrigeerd en begon te lezen. Uiteindelijk het oorspronkelijke artikel van Sam Tellig gedownload, en ook de recensie van René van Es gelezen op hifi.nl. Een audiocriticus met naam en faam (Sam Tellig) die het aandurft om te zeggen dat de LFD Integrated Zero Mk. III LE de beste geïntegreerde versterker is ter wereld. Niet één van de beste, maar “de beste”. Hmm… zoiets zeg je toch niet?
Enkele weken, na wat telefonisch overleg stond ik in Ninove. Een eerste luistersessie op Eclipse luidsprekers. Een heel bijzonder geluid, ontzettend gedetailleerd, maar erg direct, en te weinig bas. Bij een tweede luistersessie op andere speakers hoorde ik inderdaad de diepte en breedte van het geluid. Maar met alle respect, ik kon natuurlijk niet aangeven of dit afkomstig was van de luidsprekers, dan wel van de LFD. Mits een kleine borg mocht ik van Raf Persoons een LFD meenemen naar huis om aan te sluiten op mijn Diva’s. Ik was ontzettend nieuwsgierig, en een klein beetje bang ook: zou ik het verschil wel horen?

Thuisgekomen sloot ik de LFD onmiddellijk aan, en begon te luisteren, terwijl ik wat rommelde in de keuken. Ik verwachtte in het begin niet zoveel. Een versterker moet zowiezo wat inspelen. Maar na een 10-tal minuten kon ik het niet meer houden. Ik legde Water Falls van Sara K. op, All your love. Ik nam het risico om het volume wat open te draaien. De gitaarintro van Chris Jones is zoals ik gewend was sprankelend, maar van zodra Sara haar stem verhof, gingen mijn haren rechtop staan en stond ik perplex. Een heldere stem, maar een 3-tal meter achter de luidsprekers, met een onvoorstelbare diepte en breedte. Ik kon het niet geloven. Niet geloven dat het verschil zo immens was. De smoezeligheid in haar stem was compleet verdwenen. Ik werd behoorlijk emotioneel, maar liet het niet merken aan mijn huisgenoten. Hierna legde ik cd na cd op. Uur na uur, dag na dag. En er was meer. Veel meer. Een ontzettende detaillering, ik hoor voortdurend nieuwe geluiden. Het middengebied veel beter dan tevoren. Een immens strakkere bas, een lagere bas, een veel rijkere schakering. Wat gaat dat diep… Elk instrument komt los te staan, je hoort en voelt de ruimte rond de instrumenten en stemmen. Ze zijn geplaatst, helder en vast. Het geluid komt volledig los van de luidsprekers. Ik haalde al mijn “moeilijke” cd’s uit. Maar keer op keer was ik verrast. Het plaatje klopt helemaal. Wat een muzikaliteit. Woorden schieten tekort. Ik had nog even schrik om vermogen tekort te komen voor mijn Diva’s. Maar niks van dat alles. Wat een kracht gaat er uit van deze versterker.

Ik kan hier nog lang doorgaan met superlatieven. Het is bijna niet te geloven. Over een 2-tal dagen mag ik “mijn” LFD ophalen. Raf Persoons heeft niet in het minst overdreven op zijn website. En evenmin René van Es: “Dit moet een ware nachtmerrie zijn voor de koopverslaafde audiofiel.”
Ik heb nog een 600-tal cd’s te herontdekken. Het leven kan mooi zijn…

Pascal D.

—– Original Message —–
From: Roger Vande Reyd
To: info@soundcenter.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sent: Monday, February 23, 2009 3:20 PM

Hallo Raf

U bent niet alleen een groot hifi kenner maar ook een groot mens !
Bedankt voor de 2 fantastische toestellen en de zeer goede prijs
De volgende hifi wordt zeker in het Soundcenter gekocht

Roger Vande Reyd uit Opglabbeek-Limburg

—- Original Message —–

From: Marc
To: info@soundcenter.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sent: Thursday, December 11, 2008 8:34 PM

Subject: LFD

Beste Raf,
Ik dank u alsnog voor het geduld dat u reeds opgebracht heeft en noch steeds opbrengt voor de fanatieke audio liefhebber die toch het beste willen vinden met de meest bescheiden prijs.
Ik heb reeds vele toestellen beluisterd (Naim, Arcam, Myriad, Accuphase, Musical Fidelity, enz) maar steeds in de winkel met hun set. Uiteraard zijn daar hele goeie combinaties naar voren gekomen, maar het prijskaartje was er eveneens naar. Andere konden dan de gehoortest niet overleven of gaven echt geen mooi muzikaal beeld.Het internet werd ook grondig uit gepluisd en reviews, en quoteringslijsten werden met haviksogen bekeken.
Tot we Sound Center vonden. Het eerste contact was heel goed. In de namiddag begonnen we met de kleine luistersetup beneden tot we s’avonds nog even voor sluitingstijd het grotere werk mochten aanhoren op de bovenverdieping. Ik dank u hiervoor en voor uw eerlijke uitleg.
De neusje van de zalm, was wel dat u bereidt was om enkele toestellen op borg mee te laten nemen, om deze te kunnen beluisteren in onze eigen huiskamer en gekoppeld aan de reeds aanwezige andere componenten. Uiteindelijk kwam ik na nog enkele testjes bij uw en ondertussen ook mijn favoriete merk, de LFD-versterker.

Ik heb dan ook de aankoop van deze LFD-versterker en Creek Evolution CD-speler aan u te danken. Ze zijn beiden gekoppeld aan een paar Audio Physic Scorpio-luidsprekers en geven een ongelooflijk sterk klankbeeld.Ik wou u alvast nog deze review, pas verschenen op hifi.nl niet ontberen. Het is alvast een mooie aanvulling voor de (non)believers.
http://www.hifi.nl/recensies/3647/LFD_Integrated_Zero_Mk._III_LE.html

Groetjes,
Lataire Marc

—– Original Message —–

From: willy veldeman
To: info@soundcenter.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sent: Thursday, November 20, 2008 2:23 PM

Subject: Bedanking

Geachte Heer Persoons,
Ik prijs de dag dat ik in mijn wagen stapte om vanuit Ranst u een bezoek te brengen. Niettegenstaande ik veel gewoon ben wat Hi End betreft heb ik vol bewondering kunnen kennis maken met de kleine Audiodata speakers. Voor mij zijn het discrete reuzen, discreet wegens hun omvang maar reuzen wat hun sound betreft: prachtig zijig hoog, vol middengebied en diepe natuurlijke bassen. Werkelijk een aanrader voor echte melomanen!!!

Met de meeste hoogachting en welgemeende dank,
Dr. W. Veldeman-

—– Original Message —–

From: Hedwig De Waele
To: sound-center@yucom.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sent: Tuesday, January 01, 2008 10:42 PM

Subject: Sublieme klank

Beste Raf,
Eerst en vooral mijn beste wensen voor 2008 voor u, uw echtgenote en medewerker(s).

Nu ik weer kan beschikken over mijn dac 3 van lfd en met de nieuwe kabel tussen dac en cd speler werk kan ik u zeggen dat mijn installatie speelt als nooit voorheen,of zou dit ook te maken kunnen hebben met het feit dat mijn dac 3 nu ook op een stekker met aarding is aangesloten?

Het is net of ik met een opgetunde installatie speel,werkelijk prachtig(hebben de mensen van lfd werkelijk niets aan het toestel veranderd?ik twijfel haast).

Bon,dit alles dus om u te zeggen dat ik de voorbije dagen uren en uren luisterplezier heb beleefd enkel door het aanschaffen van een nieuw kabeltje tussen dac en cd speler en dat er van de technische problemen van voorheen geen sprake meer is-integendeel.

Vriendelijke,muzikale groeten van een zeer tevreden klant!Hedwig De Waele uit Asse.

—– Original Message —–

From: Walter Bulcke
To: info@soundcenter.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sent: Sunday, October 14, 2007 3:44 PM

Subject: Paradigm Studio 100 en LFD New LE Silver Signature

Beste Raf,

Zoals u weet heb ik bijna half-Vlaanderen doorkruist om op zoek te gaan naar een paar goeie luidsprekers en dito versterker die muziek kunnen weergeven in zijn puurste vorm zonder enige kleuring en met een mooi ruimtelijk beeld. In veel verschillende Hifi-zaken hoorde ik tijdens de demo’s de klanken van de instrumenten maar de muzikaliteit was er niet aanwezig, zelfs op hele dure installaties. Dan nam ik maar mijn toevlucht tot de Gele Gids voor verder gelegen locaties waar ik een advertentie zag van “Sound Center” met enige info.

Na een telefonische afspraak heeft u mij alle mogelijkheden laten horen gedurende de hele namiddag. Wat meteen opviel was uw grote passie naar muzikaliteit en u kon voor ieders budget een prachtige combinatie samenstellen. Wat ik allemaal in uw MuziekTempel heb gehoord is bijna niet te omschrijven, adembenemend ! Ik ben dan nog een tweede maal komen luisteren om dan definitief mijn keuze te maken.

En het heeft mij nog geen minuut gespeten met de keuze van een paar luidsprekers Paradigm Studio 100 en de LFD New LE Silver Signature versterker. Uit nieuwsgierigheid heb ik thuis de opstelling eens in een grotere ruimte 10mx5m en een kleinere ruimte 5mx4m geplaatst. Ik ben nog altijd versteld van de ruimtelijkheid en openheid, men ziet de luidspekers niet, net alsof ze er niet zijn. Zelfs in de kleine ruimte op laag volume heeft men een indrukwekkend klankbeeld dankzij de LFD versterker. Loudness, klankregeling (hoge en lage tonen) heeft men allemaal niet nodig, en de LFD versterker heeft die trouwens ook niet aan boord. Dit toont dus aan dat de versterker superieur is ontworpen met een minimum aan electronische componenten. Mijn platencollectie van Klassiek tot Pop heeft er vele dimensies bijgekregen.

Vele groeten en hartelijk dank voor uw technisch en muzikaal advies,

Wauter Bulcke.

—– Original Message —–

From: Ron Windey
To: info@soundcenter.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Sent: Tuesday, September 18, 2007 10:02 AM

Subject: Service van Soundcenter

Beste Raf,

In veel van je lezersbrieven geven je klanten uiting aan hun appreciatie voor de hulp die je biedt bij de keuze van het beste systeem, binnen een bepaald budget, en drukken zij hun tevredenheid uit over de muzikale kwaliteit van de aangekochte set.
Graag had ik daar mijn impressie van jullie geleverde service aan toegevoegd.

De manier waarop jullie 3 jaar na installatie een vrij complex probleem aan de interne versterker van mijn Geithain monitor hebben opgelost(door jullie technieker in jullie workshop) getuigt van grote klasse.Het systeem speelt ondertussen weer de sterren van de hemel!!!

Verder heb je ook duidelijk aangetoond dat jullie garantie belofte ook inderdaad hard gemaakt wordt ,zonder enig dispuut.
Bijzonder geapprecieerd heb ik de aflevering bij mij thuis,door je echtgenote op een toch voor jullie drukke zaterdagmiddag,teneinde mij in staat te stellen in het Week-end van mijn muziek te genieten.

Voor potentiële klanten kan ik alleen maar zeggen:Beslissen om met SoundCenter in zee te gaan is een steengoede beslissing!!!!

Vriendelijke groeten,

Ron

—– Original Message —–

T.a.v. de Hr. Raf Persoons.

Nog een interessant art. i.v.m. deze luidsprekers in combinatie met een
LFD-versterker (zie onderstaande link), waarvan ik de inhoud volledig
kan onderschrijven, want versterker en luidsprekers presteren effectief
schitterend. Ik heb me de aanschaf van dit duo dan ook nog geen seconde
beklaagd, integendeel. Het stof is eindelijk van mijn CD’s, en muziek
beluisteren thuis is een totaal nieuwe ervaring.
http://www.audioforum.be/article895.html

Met vriendelijke groeten,
Herman Ryckelynck

—– Original Message —–

Beste Raf,

De door U geleverde tuner “Creek classic” klinkt geweldig.
Voor een analoge tuner klinkt hij veel beter dan de geteste DAB tuners.
Bedankt voor het goede advies.

Vermeiren Dirk
Lebbeke

—– Original Message —–

Mr. Persoons,

De aankoop van de Creek versterker was een goede keuze, het is letterlijk een opwaardering voor al onze muziek. Het resultaat is dus duidelijk hoorbaar!

Vriendelijke groeten vanwege Mr en Mevr Wensch.

PS : mocht U ooit een demo geven in de regio Kust, dan zijn we steeds geinteresseerd in de beluistering van de Paradigm’s.

—– Original Message —–

Amai mijn oren !!
Geslaagd , geslaagd en nog eens geslaagd !!
ik kan niet meer zeggen
bedankt !
Steve

—– Original Message —–

Michel Cendelat
Brume 44
4980 Trois Ponts

Aan Raf Persoons,

Wanneer ik onlangs met u telefonisch contact had, wist ik u te vertellen dat u mij geen versterker verkocht had maar een gans orkest. Ik besefte toen nog niet hoe juist ik dit verwoord had
Elke dag krijg ik meer en meer de smaak te pakken voor muziek, ik geniet volop wanneer ik mijn muziekcollectie herbeluister. Eindelijk beluister ik ECHTE MUZIEK!
De sluier die er nog was tussen de muziek en de electronica is verdwenen en maakt plaats voor een nieuwe bekoring: de gevoeligheid die de muziek uitdrukt en teweeg brengt.
Zeggen dat dit alles mogelijk is door deze kleine MISTRAL is gewoonweg een mirakel.
Ik beken dat ik vele versterkers uitvoerig geprobeerd en beluisterd heb, waaronder trouwens dure merken. Ik verzeker u dat deze behoefte er nier meer is en dit dank zij LFD.
Bedankt Raf Persoons

——————————————————————————–

Beste Raf

Vorige maand heb ik bij jou de Creek 5350 Classic gekocht, samen met de T50 en de CD-50mk2 en wens je nog even te bedanken voor de goede raad en de perfecte begeleiding die ik van je mocht krijgen.
Deze stereo-installatie is dus prachtig. Machtige klank, mooi uitgebalanceerd, ruimtelijk… Vrienden die komen luisteren geloven hun oren niet en ik ben zeer blij met mijn aankoop.
Mijn enige opmerking bij deze installatie zou kwa design kunnen zijn dat het display van de CD-speler en dat van de tuner beter op mekaar kunnen afgesteld worden, maar verder niets dan lof!

Met vriendelijke groeten,
Marc Willemoens

——————————————————————————–

Beste mijnheer Persoons,

Ik heb mijn tijd genomen om een nieuwe versterker te kiezen maar het resultaat van mijn odyssee is verbluffend. De LFD 0 New LE klinkt fenomenaal. Deze zou echter nooit zo tot zijn recht zijn gekomen zonder de modificaties van mijn B&W luidsprekers door uw medewerker André. Zij zijn enorm opgewaardeerd.

Ik ben mijn collectie klassieke CD’s opnieuw aan het beluisteren en elke beluistering is een avontuur. Ik hoor dingen die ik nooit gehoord heb en dit bij een zeer laag volume van de versterker. Je kan de plaatsing van de instrumenten in het orkest horen en de stemmen klinken adembenemend.

Vroeger was muziek vaak achtergrondmuziek maar met de LFD kan dat niet meer. De muziek eist je totale aandacht op maar je krijgt er dan ook heel veel voor terug. Melomanen moeten echter twee keer nadenken voor ze een LFD kopen want hun manie wordt er alleen maar erger door.

Van harte dank voor de tijd en het deskundig advies!

Karl Wouters

BVBA Sound Center Ninove

——————————————————————————–

*LFD mistral LE*

Beste,

Dit is een bericht voor iedereen die in eerste instantie van muziek houdt. Muziek met de grote M. Voor diegenen die hun ‘gewone hifi’ willen verbeteren.

In mijn geval, de versterker vervangen door een betere en in de toekomst aangepaste luidsprekers. Een moeilijke opgave dacht ik, aangezien versterker en luidsprekers zo nauw met elkaar verbonden zijn.
Raf is hierin met glans geslaagd. De versterker LFD mistral LE dwingt u te luisteren naar muziek.

Alle superlatieven die u op de website vindt zijn waar: Detail, transparantheid, openheid, ruimtelijkheid, snelheid, kracht, subliem korte basweergave, driedimensionaal vol geluidsbeeld, kamervullend, echt en doorvoeld, Muzikaal en emotioneel.
Maar wat Raf mij vooral heeft geleerd, is dat u vooral gekleurde versterkers als luidsprekers moet vermijden. (gekleurd = niet natuurgetrouw) Zelfs dure systemen kunnen een gekleurd geluid produceren die niet met de realiteit overeenstemmen, een geluid van wat mensen graag horen onder een algemene noemer.

Eerst vond ik zijn voorstel te ‘clean’ klinken. Er ontbrak iets, maar dat wist Raf zeer elegant op te lossen. Aarzel dus niet om te zeggen wat er op uw lever ligt.
Bij Raf luisert u naar muziek en hij zoekt voor u de perfecte oplossing.
Zelfs met mijn huidige luidsprekers heb ik het gevoel een volledig nieuwe stereo te hebben. Eerlijk gezegd, ik dacht dat het tovenarij was. Ik had dit nooit verwacht. Zelfs als je zich niet meteen een volledige installatie kunt permiteren, maar in stappen wilt werken zoas ik, is het de investering waard.

Als u op zoek bent naar topkwaliteit is het Sound Center een absolute aanrader.

Met vriendelijke Groeten,
Guy Adam

——————————————————————————–

Beste Raf,

Zoals beloofd een kleine impressie van mijn onlangs aangeschafte HiFi systeem. Klinkt prachtig met het DABtje. MAAR…….met de CD is de sound overweldigend. Heb met ouwe CD’s zaken gehoord die ik vroeger nooit heb herkend. Met opnieuwe opnames lijkt mijn living soms wel te klein om een symfonisch orkest te huisvesten. Waar vroegere “stereo” op mijn BOSE901+Denon alleen links rechts spreiding gaf, is niet alleen de spreiding hier vertienvoudigd, maar zowel voor-achter en boven- onder zijn overweldigend. Bij sommige orgelpassages lijkt het wel of ik luister in een magistrale kathedraal!! Begin er toch stilletjes van overtuigd te geraken dat ik met de actieve Geithain luidsprekers een echt surplus in huis gehaald heb. Toen mijn zoon zijn CD opname beluisterde was zijn eerste opmerking: Verdorie dat klinkt nu echt zoals tijdens de studio opname. Als je ooit twijfelachtige klanten hebt (zoals ik er eigenlijk een was) die een extra zetje nodig hebben en eventueel graag het systeem in een “normale” huiskamer wil beluisteren, zijn ze steeds thuis bij mij welkom. Nog vele groeten en veel luisterplezier met je fantastische HiFi sets,

Ron

——————————————————————————–

Raf

Ik heb reeds telefonisch mijn bewondering en verwondering te kennen gegeven maar toch houd ik er aan ook een en ander op papier te zetten.
Ik vond Sound-center via de gouden gids samen naast andere speciaalzaken. Wat mij dadelijk opviel in de winkel was het ontbreken van de klassieke stapels folders en catalogussen, geen cijferdans maar; ga zitten, luister en vergelijk, neem de tijd en trek uw conclusies. De logica zelf. en al snel kom je tot de ontdekking datje echt met iemand te maken hebt die voor jouw de combinatie wil samenstellen die maximaal resultaat levert voor je vooropgesteld budget.

Het resultaat is verbluffend, ondanks mijn beroepsmatige interesse voor electronica, wist ik niet dat de reproductie van muziek tot een dergelijk kwaliteit alsnog mogelijk is. Het is alsof ik een volledig nieuwe collectie phonoplaten en cd’s beluister, alles wat ik vroeger gelezen had in boeken over akoestiek. maar nooit echt had waargenomen werd plots realiteit. De perfecte opstelling van de luidsprekers, de zithoogte, de houding van het hoofd. Bij zachte sequenties van een klassieke symfonie durf je haast niet te ademen om toch maar niet te storen, je krijgt er gewoon kippevel van. Nog iets, de niet aflatende inspanning van Sound-center om voor al je specifieke problemen de gepaste oplossingen te zoeken en te vinden mag als voorbeeld dienen.

Van een zéér tevreden klant.

Jean Pierre Jespers, Temat